Jocke

Van Helsing - tråkigt non-stop-slagsmål utan handling
Gabriel Van Helsing (Hugh Jackman) åker med sin medhjälpare Carl (David Wenham) till Transylvanien för att slåss mot Dracula (Richard Roxburgh), Wolfman (Will Kemp), Frankensteins monster (Shuler Hensley) m.fl. Svårare än så är inte den silkestunna storyn i Van Helsing från 2004.

                       

Gabriel Van Helsing (en avlägsen släkting till Abraham????) har förvandlats från en enkel vampyrjägare till en prisjägare som dräper allt vad vatikanen säger åt honom. Ja, du hörde rätt! Van Helsing jobbar åt vatikanen som utkämpar Guds kamp mot det onda makterna här på jorden. Dessa inkluderar, förutom de redan nämnda, åxå Dr. Jekyll och Mr. Hyde (som här av någon outgrundlig anledning förvandlats till ett tremeters monster).

Som ni redan märkt har man sedan valt att friskt blanda berättelserna om Greve Dracula och Victor Frankenstein så att dom båda utspelar sig i Transylvanien under samma felaktiga år.  

Filmen i övrigt är ett enda långt non-stop-slagsmål mellan Van Helsing och diverse monster som ganska snabbt blir tråkigt att titta på. Stephen Sommers ska dock ha ett plus i kanten för att han lät Frankensteins monster vara den snälla missförstådda varelse som han är i Mary Shelleys roman. Fast det hjälper föga när det är dags att sätta ett slutbetyg på filmen...

                            
                                      "Lilla vackra människa" oj, förlåt! Fel film...

Betyg: 1.5/5