Jocke

Canceled - En allt för hastig produktion saboterar för vad som faktiskt kunde ha varit riktigt bra.
Alex (Vincent Grahl) och Catta (Felicia Kartal) är två influencers som driver internetserien Gone Ghosting men när dem är på väg att bli canceled bestämmer dem sig för att göra det fetaste spökjägaravsnittet någonsin - men den här gången visar sig det övernaturliga vara på riktigt...
 
 
 
 
 
Efter år av att sitta hemma och tittat på skräckfilm har influencern Joakim Lundell bestämt sig för att slå sig in i filmbranchen med just skräckfilmsproduktioner. Han debutfilm kom förra året och hette Feed. I Feed som han producerade och som regisserades av Johannes Persson så grävde Lundell lite där han står med en story om influencers som åkte på glamping. Men till sin andra skräckfilm - där han även varit med och skrivit manuset - har han vidgat sina vyer och låtit kreativiteten flöda med att låta den handla om ... influencers som har ett spökjägarprogram. Ja, filmen är alltså baserad på han och frugan Jonnas egna produktion Spökjakt och framförallt huvudpersonen Alex känns väldigt mycket som Joakim själv.
   Men skämt å sido så ska det faktiskt tillstås att även om kreativiteten kanske inte är jättebred - och Canceled känns ganska mycket som ett lapptäckte av trötta imitationer av andra filmer i genren - så är det inte rakt igenom kattpiss. Ja, manuset lämnar en hel del att önska och många av filmens brister beror tydligt på den snabba produktion som Lundell skrutit om i intervjuer, men här finns faktiskt en stark grund och man lyckas skapa den där underliggande obehagskänslan även utanför de rena skräckscenerna. Sen finns här också likt i Feed något form av intressant frö till kritik mot influencer-kulturen men det får inte alls så mycket näring att det kan ta sig ur skalet.
 
Joakim Lundell har haft som mål att skapa Sveriges läskigaste film, och det är han långt ifrån, men rädd det blir man och om han bara kan lugna ner sig och omge sig med personer som på riktigt kan göra film så är det inte omöjligt att han kan komma att producera verkliga kvalitégrejer i framtiden. Ja, jag tror inte mina egna öron när jag säger det.
 
 
 
 
 
 
Betyg: 6/10