Jocke

Late Night with the Devil - Bra grundidé, men spårar ur för mycket mot slutet.
Efter flera år med dalande tittarsiffror är late night show host:en Jack Delroy (David Dastmalchian) desperat för att rädda sitt program och bjuder därför in en flicka (Lilly) som är besatt av en demon till sitt halloweennattsavsnitt, och allt för sent inser han att det var det sämsta han kunde göra... 
 
 
 
 
 
Late Night with the Devil är en form av found footage-skräckis där en speakerröst informerar oss om att det vi kommer att få se är originalbanden från Halloweenavsnittet av det livesända tv-programmet Night Owls från 1977, samt behind the scenes-footage som aldrig tidigare visats. Just behind the scenes-materialet gör att konceptet lite haltar då delar av materialet är saker som rimligen inte borde filmats om det hade varit "på riktigt". Detta till trots så är det två första akterna i Late Night with the Devil riktigt jävla bra och för tankarna till filmer som The Exorcist (1973) och Omen (1976), och speciellt långfilmsdebuterande Ingrid Torelli gör magiskt bra ifrån sig i rollen som den besatta flickan Lilly. Här finns också en intressant lore som man i sann skräckfilmstradition skulle kunna gräva vidare i i uppföljare om man så vill.
  Men tyvärr så fallerar allt tredje akten, som förvisso nog har sina stunder när man fått tid att grubbla några varv kring vad den egentligen vill säga, men som i förhållande till det båda andra akterna vid en första anblick mest drar ner helhetsintrycket då det händer allt för mycket på för kort tid och även hela tonen förändras på ett icke harmoniskt sätt. Jag tror jag kommer behöva återvända till Late Night with the Devil för att fullt ut kunna förstå den, för det finns ändå någon dragningskraft och ton där som tilltalar mig, men just nu kan den tyvärr inte få ett högre betyg än nedan.
 
 
 
 
 
 
Betyg: 4/10