Jocke

The Lost City - Slits mellan två uttryck och träffar inte rätt i något av dem.
Den avdankade erotic romance-författaren Loretta Sage (Sandra Bullock) blir en dag kidnappad av en rik fanatiker (Daniel Radcliffe) som snöat in på att hitta den gömda skatten i the Lost City of D och tror sig ha hittat svaret i Lorettas äventyrsromaner. Till Lorettas enda räddning kommer hennes cover model Alan (Channing Tatum)...
 
 
 
 
 
The Lost City har ett stort problem; eller snarare två. Och det är faktiskt inte den 16-åriga åldersskillnaden mellan Sandra Bullock (58) och Channing Tatum (42), det får väl faktiskt anses som hyfsat okej ändå med Hollywood-mått mätt. Speciellt när för en gång skull kvinnan är den betydligt äldre parten. För ja, det är ingen spoiler att dessa till början båda omaka karaktärer blir ett par under filmens gång. Filmens problem ligger däremot i att den inte kan bestämma sig för vad den egentligen ska vara. Ska den vara en spännande rollercoaster-äventyrsrulle eller ska den vara en skruvad komedi. Detta gör att den försöker vara båda sakerna samtidigt men inget av dem fullt ut. De båda uttrycken hämnar nämligen varandra.
 
Skämten och humorn, som redan på pappret känns cirka 15-20 år gamla, blir aldrig så skruvat och whimsical att det ändå blir kul och samtidigt gör den misslyckade humorn att äventyrsdelen av storyn tappar i spänning och även om den har alla ingredienser för att vara lyckad på den froten så haltar den alltså rejält. Daniel Radcliffe ska dock ha en eloge för att han lyckats bryta sig loss från sin Harry Potter-stämpel och hade detta varit en skruvad komedi hade hans karaktär funkat så mycket bättre, men nu är ju det här inte en skruvad komedi. Det är inte heller en spännande och underhållande äventyrsrulle. Den är någonting mittemellan som inte ens en kul cameo-roll åt Brad Pitt kan rädda hem. Det hela blir identitetslöst och förvirrat. Synd som sagt på något som faktiskt på pappret hade i alla fall någon form av potential.
 
 
 
 
 
 
Betyg: 3/10