Jocke

Bodies Bodies Bodies - Skruvad satirthriller över generation Z.
Sophie (Amanda Stenberg) tar med sig sin nya flickvän Bee (Maria Bakalova) för att delta på ett hurricane party tillsammans med sin bästa vän David (Pete Davidson) och några andra polare i hans föräldrars öde mansion. På kvällen leker de leken bodies bodies bodies där man genom hemlig lottning väljer ut en som är mördare och släcker ljuset. Sedan ska mördaren "döda" de andra genom att nudda dem på ryggen samtidigt som den de överlevande ska försöka lista ut vem mördaren är. Leken förvandlas dock till blodigt allvar när en av deltagarna hittas död på riktigt. Vem är mördaren?
 
 
 
 
 
Bodies Bodies Bodies är - som jag beskrev den för min brother in cinema Jimi direkt efter att ha sett den - lowkey skruvad. Den börjar med en klassisk setting; en grupp young adults som ska ha alkohol och drog-drypande "FF" på en öde plats som en storm sedan gör det omöjligt för dom att lämna när dom en efter en börjar falla offer för en mördare. Vad som på pappret till en början ser ut att vara en klassisk slasher utvecklas sedan sakta men säkert till att bli en sorts skruvad thrillersatir över generation Z. Alla karaktärerna märker man snart är överdrivet tilltwistade för att fylla en funktion i den canvas av karakatyr som målas upp. Verkliga och I-landsproblem kastas runt och problematiseras och görs narr av i en salig men ändå hela tiden funktionerlig röra samtidigt som vi och karaktärerna försöker att lösa en knivig whodunnit-gåta.
 
Bodies Bodies Bodies är också en film som det inte går att säga så mycket om utan att riskera att delvis förstöra upplevelsen för förstagångs-publik men jag kan säga att jag älskar att den vågar kosta på sig att vara långsam och samtidigt lyckas hålla publiken på nålar och när sista akten börjar så känner man inte alls av att man redan suttit i en timme. Den lyckas också bra med att just mixa klassisk slasher med thriller, whodunnit och samhällskomenterande satir. Slutligen vill jag även också säga att det är kul att se nya stjänskottet Maria Bakalova, som slog igenom i Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan, i en helt annan typ av roll vilket visar på hennes spännande och lovande bredd. Man ska också ha en eloge och stjäna i kanten för sitt sömlösa inkludering av ett HBTQ+-par, även om det till viss del är en beståndsdel i satiren. Ja, ni kommer fatta när ni ser filmen, vilket jag verkligen tycker ni ska göra.
 
 
 
"Fuck This Game"
 
 
 
 
 
Betyg: 7/10