Jocke

M3GAN - Funktionsduglig korsning mellan Child's Play och The Terminator.
När leksaksutvecklaren Gemmas (Allison Williams) systerdotter plötsligt förlorar båda sina föräldrar i en bilolycka och hon måste ta över vårdnaden står hon handfallen och vet inte vad hon ska göra. Hon uppfinner en självlärande AI-robotdocka som sällskap åt Cady och som kan hjälpa henne hantera sorgen efter föräldrarna. Men när M3GAN som dockan heter tar uppmaningen att skydda Cady från allt ont lite för bokstavligt inser Gemma allt för sent vilket ödesdigert misstag hon begått, och frågan är om M3GAN är för smart för att stoppa?
 
 
 
 
 
 
Från skaparna av Malignant (2021) kommer en AI gone wrong horror story som i vanlig ordning höjer en varningens finger kring AI och vår generella obsession kring det uppkopplade samhället. Gemma uppfinner M3GAN som ett sätt att fly undan att behöva ta det jobbiga samtalet med sin systerdotter Cady och till en början ser M3GAN ut att hantera situationen mycket bättre än någon människa. Vi använder tekniken för att försöka bygga bort våra egna tillkortakommanden och på så sätt undviker att behöva förbättra oss själva. Men nu ska vi inte springa iväg allt för mycket på den djupanalytiska vägen, för även om dessa frågeställningar givetvis finns med så är M3GAN först och främst en skräckrulle.
   En skräckrulle som på det stora hela är en lagom spännande och stilren skruvad korsning mellan Child's Play och The Terminator som gör jobbet men inte är något revolutionerande på något vis. Att M3GAN blivit stor på TikTok inför sin release har också lätt till att filmen i all hast klippts om för att kunna få en PG-13-rating istället för en R-rating och även om det till viss del är effektfullt att vi aldrig riktigt får se M3GAN döda sina offer så skulle jag hoppas på att man till M3GAN 2.0 (ja, uppföljaren är redan under produktion) satsade på en R-rating och lät M3GAN blomma ut till den visuella mördarmaskin hon skulle kunna vara, då tror jag det här kan bli något riktigt sköj! Som kyrkogårdsvaktmästaren i Friday the 13th Part VI: Jason Lives säger "Some folks have a strange idea of entertainment".
 
 
  
"I'm Bulletproof, nothing to lose. Fire away, fire away.
Ricochet, you take your aim. Fire away, fire away.
Shoot me down, but I won't fall, I am Titanium..."
 
 
 
 
 
 
Betyg: 5/10