Jocke

John Wick: Chapter 4 - Dras ner av det faktum att vi redan sett det här tre gånger tidigare.
John Wick (Keanu Reeves) har tröttnat på att vara allmänt villebråd och ser en chans att bli fri från The High Tables onåd genom att utmana den man (Bill Skarsgård) som de skickat ut för att göra slut på honom en gång för alla på duell.
 
 
 
 
 
Den allra första John Wick-filmen som kom för närmare 10 år sedan - och som handlar om hur den beryktade lönnmördaren och one-man-army John Wick ger sig ut på en blodig hämnd mot dem som stulit hans bil och dödat hans hund - ska erkännas anser jag vara en av det mest briljanta actionrullarna som gjorts, med snyggt, överdrivet ultravåld men som ändå förde handlingen framåt. Men jag kände också redan då att det där och då räckte med att ha sett Keanu Reeves slå och skjuta ner folk i mängder. Men varför ska man inte mjölka ur ett vinnande koncept?
   Nu är man framme vid fjärde och sista(?) filmen och även fast det fortfarande är svinsnyggt regisserat ultravåld av stuntmannen Chad Stahelski - och här faktiskt finns en antydan till handling att föra fram med hjälp av det - så är dess stora akilleshäl just att vi sett det här förut, och att John Wick blivit för övernaturlig även inom sitt eget universum vilket gör det hela genuint ospännande. Det blir inte heller bättre av att man ger sig på en speltid som är framme och snuddar vid 3 h-strecket.  Bill Skarsgård gör sig bra som bad guy dock och här introduceras även några nya karaktärer som jag inte hade haft något emot att se i de planerade spin-off-rullarna som är i produktion.
 
 
 
 
 
 
Betyg: 4/10